Giurgiu la un pas de infratirea cu Brezice, pentru proiecte comune de succes

Giurgiu la un pas de infratirea cu Brezice, pentru proiecte comune de succes

Autoritățile locale din Giurgiu și Brezice au început demersurile pentru stabilirea unui protocol de înfrățire între cele două orașe din România și Slovenia. În acest sens, zilele trecute, edilul Nicolae Barbu a purtat mai multe discuții cu primarul Ivan Molan, cu Excelența Sa, Ambasadorul României în Slovenia, Cosmin Boiangiu, cel care i-a lansat invitația de a efectua o vizita de lucru la Ljubljana, dar și cu importanți oameni de afaceri sloveni.
În urma întâlnirilor stabilite de oficialii ambasadei s-a decis ca în perioada următoare cele două orașe să deruleze activități culturale comune, urmând ca în toamna acestui an să perfecteze un protocol de înfrățire și să demareze și alt tip de proiecte în cadrul Strategiei Dunării, municipiile Brezice și Giurgiu având ca numitor comun Dunărea şi afluentul său Sava (Slovenia).
Participarea reprezentanților municipalității giurgiuvene la evenimentele SUERD a fost salutată de însuși Ambasadorul României în Slovenia, Cosmin Boiangiu, și din această perspectivă, înfrățirea orașului nostru cu Brezice beneficiază de tot suportul înaltului oficial. Vizita în Slovenia a edilului șef, Nicolae Barbu, a inclus și o întâlnire derulată într-o zonă industrială amenajată cu fonduri europene, ca model de bună practică, acolo unde primarul a stabilit contacte cu investitori sloveni.
Buna colaborare cu autoritățile din Slovenia și chiar posibilitatea de a încheia protocoale de înfățire vin și ca urmare a vizitelor făcute anul trecut, în orașul nostru, de Excelența Sa, Doamna Jadranka Šturm Kocjan, ambasadorului Sloveniei la București și de către omologul său la Ljubljana, Cosmin Boiangiu.

Ultima modificare: 15.07.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Croazieră pe Dunare efectuată de austriacul Rainer Prohaska

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.